DOLAR
35,4544
EURO
36,5150
ALTIN
3.073,00
BIST
9.739,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
6°C
Ankara
6°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Açık
6°C
Cuma Az Bulutlu
5°C
Cumartesi Açık
6°C
Pazar Açık
9°C

Ege Üniversitesi gastronomi ekibi Gence’de Ege Mutfağını tanıttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Gence’de program düzenlendi.

Ege Üniversitesi gastronomi ekibi Gence’de Ege Mutfağını tanıttı
27.05.2024 14:12
4
A+
A-

Program çerçevesinde Ege Üniversitesi gastronomi grubu tarafından Ege mutfağının tanıtımı gerçekleştirildi

 Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi iş birliğinde, Türk Mutfağı Haftası aktiflikleri kapsamında Bakü Büyükelçiliği’nin akabinde Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’de de Ege  mutfağı lezzetlerinin tanıtımı yapıldı. Başkonsolos Recep Öztop’un mesken sahipliğindeki etkinliğe, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş,  diplomatik misyon temsilcileri, Azerbaycan’ın iş, sanat ve medya dünyasından seçkin isimler katıldı.

Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Gence Başkonsolosu Recep Öztop, “Ege Üniversitesi İrtibat ve Çeşme Turizm Fakülteleri Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e, Heyet Lideri Prof. Dr. Aylin Göztaş’a, EÜ Çeşme Turizm Fakültesi Sihpley-Altındağ Gastronomi Akademisine, Ege’den gelen bu lezzetleri en taze halde hazırlayan değerli mutfak şeflerimize ve tüm takıma şükranlarımı sunuyorum. Mutfak takımının ve beraberindeki gereçlerin Bakü ve Gence’ye problemsiz gelmesini sağlayan bedelli bayrak taşıyıcımız ve Ulusal gururumuz olan Türk Hava Yollarına da samimiyetle teşekkürlerimi söz etmek istiyorum” dedi.

“Ege mutfağını tanıtmanın gururunu yaşadık”

İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm diplomatik temsilcilerinde kutlanan, Türk Mutfağı Haftası’nın Can Azerbaycan Gence Başkonsolosluğu aktifliği, Ege Üniversitesi İrtibat Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi tarafından hazırlandı. Asırlık tanımlarla hazırladığımız bölgemiz mutfağının sevilen lezzetlerini hem başşehir Bakü’de hem de kadim kent Gence’de tanıtmanın gururunu yaşadık. Kullanılan tüm materyalleri İzmir’imizden naklettirdik.  Türk gastronomisinde varlıklı içeriği ile dikkat çeken bölgemiz mutfağının birbirinden lezzetli tanımlarını hem sergiledik hem de konuklara ikram ettik. Grubumuz, tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizi muvaffakiyetle temsil ettiler.   Yaptıkları birbirinden hoş yemeklerle aktifliğe damga vurdular. Nazik mesken sahipliği için Gence Başkonsolosumuz Recep Öztop’a teşekkür ediyorum. Türk turizmine nitelikli katkı sunacağına inandığım bu kıymetli ve manalı tertipte misyon alan İrtibat Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş hocamız başkanlığındaki grubumuzu tebrik ediyorum” dedi

Çeşme Turizm Fakültesi ve  İletişim Fakültesinin akademik ve bilimsel potansiyelini düzenleyecekleri etkinliklerle  başta Türk dünyası olmak üzere global seviyede paylaşacaklarını söz eden  Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın vizyonerliğinde sürdürülen milletlerarasılaşma çalışmalarına katkı sunmaya devam edeceğiz. Gastronomi kıymetlerimizin milletlerarası arenada görünür ve bilinir olması için bilimsel tanıtım faaliyetlerimizi sürdüreceğiz ” dedi.

Etkinlikte konuklara; Ege Bölgesi’ne mahsus zeytin ve peynirler, tarhana çorbası, fava, mücver, zeytinyağlı taze fasulye, zeytinyağlı biber dolması, otlu börek, karides güveç, İzmir köfte, incir uyutması, lokum üzere yemek ve tatlılar ikram edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Wordpress Hosting ingilizce kurs plastic producer renault yedek parça renault parça radyal fan Galvaniz ankara çikişli günübirlik turlar kat arabası termokupl ikili tarama testi güneş enerjisi 60 amper akü su jeti modern mutfak tasarımı crop çemberler iç mimar utts Trafo e imza saat Wolkswagen yedek parça blok makinesi ingilizce kursu