enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,6842
EURO
48,9807
ALTIN
5.207,78
BIST
10.858,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Parçalı Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C

Geleneksel Yemek Atölyelerinin ilk lezzeti: Urla Mantısı (Kulaklı Mantı)

Varlıklı mutfak kültürü ve gastronomisi ile ön plana çıkan Urla’da Urla Belediyesi Aryom Kültür Merkezinde Doğal Sofra Urla gönüllülerinin gerçekleştirdiği Klasik Yemek Atölyelerinin birinci etkinliğinde Urla Mantısı (Kulaklı Mantı) sofradaki yerini aldı

Geleneksel Yemek Atölyelerinin ilk lezzeti: Urla Mantısı (Kulaklı Mantı)
01.12.2023 18:24
24
A+
A-

Klâsik Yemek Atölyelerinin birinci lezzeti:

Urla Mantısı (Kulaklı Mantı)

Zengin mutfak kültürü ve gastronomisi ile ön plana çıkan Urla’da Urla Belediyesi Aryom

Kültür Merkezinde Doğal Sofra Urla gönüllülerinin gerçekleştirdiği Klâsik Yemek

Atölyelerinin birinci etkinliğinde Urla Mantısı (Kulaklı Mantı) sofradaki yerini aldı

Urla Belediyesi Aryom Kültür Merkezinde sürdürülebilir bölgesel kalkınma, sürdürülebilir

tarım ve klasik lezzetlerin korunması üzere toplumsal sorumluluk projelerine katkı koymaya

çalışarak, yine klasik beslenmeyi, döneminde tüketilen gıdayı öne çıkarmayı ve

yöresel üretici ve esnafı kalkındırmayı amaçlayan Urla Doğal Sofra Derneğinin katkılarıyla

yerel gastronominin gelişimini destekleyen “Geleneksel Yemek Atölyeleri”nin ilki

gerçekleştirildi.

DENEYİMLEME FIRSATI BULDULAR

İlk atölye konusu “Urla Mantısı (Kulaklı Mantı)” üretimine ağır ilginin olduğu atölyede Doğal

Sofra Urla (DSU) Lideri Bilge Bengisu Öğünlü’nün anlatımları ile başladı. İştirakçiler Urla

Mutfağının kıymetli elleri Handan Kaygusuzer, Fazile Paksoy, Berrin Karadağ eğiticiliğinde

özgün Urla Mantısını birinci etaptan tadıma kadar deneyimleme fırsatı buldular. Urla Mantısı;

et ve nohutun birlikte haşlandıktan sonra havanda ezilmesi, karabiber ve maydonuz ile

lezzetlendirilmesi ile hazırlanan iç; un, su, tuz ile yoğurulan ve incecik açılan yufkalara

konulurken özel hali “kulaklı mantı” verilerek yapılıyor. Evvel Ayçiçek yağında kızartılıp

ardından et suyu ile kabartılan mantılar sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızı biber ile servis

ediliyor. Urla’nın klâsik yemek kültürünü deneyimlemek hedefiyle bir ortaya gelen

katılımcılar keyifli bir günün akabinde bir sonraki atölyenin konusunun ne olacağı merakı ile

atölyeden ayrıldılar.

Urla Doğal Sofra Derneği, Urla Belediyesi Aryom Kültür Merkezinde her ay yeni bir Urla

Geleneksel Yemek Atölyesi ile lokal mutfak kültürünü anlatmaya, mevsiminde ve doğal gıda

tüketimini teşvik etmeye, Urla gastronomi zenginliğini daha da geniş kitlelere anlatmaya

devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

gömlek