DOLAR
42,4449
EURO
48,9240
ALTIN
5.517,99
BIST
10.837,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Çok Bulutlu
16°C
Ankara
16°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Çok Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
13°C

Lezzet dolu festival

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde gerçekleşen Milletlerarası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde Michelin yıldızlı ve ünlü şeflerin gösterileri, söyleşi, müsabaka, panel ve konserler ile ziyaretçilerine gastronomi şöleni yaşattı.  

Lezzet dolu festival
04.09.2023 03:12
7
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mesken sahipliğinde gerçekleşen Memleketler arası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde Michelin yıldızlı ve ünlü şeflerin gösterileri, söyleşi, yarış, panel ve konserler ile ziyaretçilerine gastronomi şöleni yaşattı.  

“Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik ve Mahallî Eserlerin Desteklenmesi” temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen gastronomi şenliği, lezzet tutkunlarının akınına uğradı. Karaalioğlu Parkı içinde kurulan şenlik alanında ünlü şefler, gurmeler, gastronomi ve turizm müellifleri, bölümün farklı alanlarındaki profesyoneller, yeme içme kesimindeki işletmeciler bir ortaya geldi. 

 

MICHELIN YILDIZLI LEZZET ŞOV 

Uluslararası Food Fest Antalya, ikinci gününde farklı içerikteki söyleşi, panel, workshop, öğretici ve eğlenceli birbirinden farklı aktiflikle devam etti. Dünyaca ünlü Michelin Yıldızlı şefler Marc Segarra ve Yoshizumi Nagaya’nın workshop’ları şenliğin ikinci gününe renk kattı. Ünlü şeflerin lezzet gösterileri konuklar tarafından ilgiyle izlendi ve büyük beğeni topladı. Ünlü şef Cüneyt Asan’da workshop etkinliğinde Hassaten Lokma ve Et yemeği yaptı. Eğlenceli sunumu ile alkış toplayan Cüneyt Asan, workshop sonunda yaptığı yemeği izleyicilere de ikram etti. 

 

MASTERCHEF İLE KEYİFLİ SÖYLEŞİ

Festival kapsamında MasterChef Somer Sivrioğlu’da Antalyalılarla buluştu. Gökmen Sözen moderatörlüğünde ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek’in de katılımıyla  ‘‘Yerel Mutfakların Yurtdışında Tanıtımında Uygulanması Gereken Stratejiler’ bahisli söyleşi gerçekleşti. Antalyalılar ünlü şefin söyleşisine ağır ilgi gösterdi. Tekrar Antalya’da olmaktan memnun olduğunu söyleyen Somer Sivrioğlu, “Yerel eserlere, üreticilere ve cet tohumlarına sahip çıkılması gerekiyor. Antalya’nın bu mevzuda öncü olduğunu ve Muhittin Böcek Liderin da tarıma olan dayanağını biliyorum” diye konuştu. 

 

GASTRONOMİ KONUŞULDU 

Lezzet şenliğinde ayrıyeten Aykut Üner, Uğur Volkan Uysal, Ebru Baybara Demir, Hasret Öztürk, Tuncay Gülcü, Asuman Dokgöz, Mine Özmen, Maria Ekmekçioğlu, Mehmet Akdağ, Mahmut Gökkaya, Erdal Atılgan, Cem Kınay, Oğuz Yenihayat, Ömür Akkor üzere ünlü isimlerin katıldığı workshop, panel söyleşiler düzenlendi. 

 

ŞEFLER LOKAL LEZZETLER İLE YARIŞTI 

Foodfest Antalya’nın ikinci gününde lokal eserleri ön plana çıkarmak hedefiyle “International Chef Competition (Uluslararası Şeflik Yarışması) düzenlendi. International Chef Competition’da, Gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinin heyet üyeliğini yaptığı, birbirinden seçkin 6 otel yarıştı. Otel şefleri, mahallî eserler ile hazırladıkları başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan menülerini müsabakada sergiledi. Müsabakada Palome Finesse Otel birinciliği kazandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

gömlek